Internationaal Cellofestival Zutphen

Van vrijdag 20 tot en met zondag 29 augustus 2021 presenteert CelloWercken Zutphen de 11e editie van het Internationaal Cellofestival Zutphen. Nergens kun je de cello van zo dichtbij beleven als in Zutphen tijdens dit tweejaarlijkse festival. Tien dagen lang spelen de cellisten de sterren van de hemel, in allerlei verrassende formaties of solo op bijzondere plekken. Een aaneenschakeling van optredens van jonge talenten en (inter-)nationale topmusici met verschillende muziekstijlen maken een gevarieerd programma. De klassieke cello vormt daarbij het uitgangspunt, maar er is volop ruimte voor jazz, pop, rock en wereldmuziek. Bovendien is er door de samenwerking met de Cello Academie Zutphen ook een uitgebreid programma met masterclasses en aanstormende talenten. Dat maakt het Internationaal Cellofestival Zutphen voor iedereen aantrekkelijk: voor de bezoeker mét muzikale achtergrond, voor de musici zelf of de juist blanco nieuwsgierige beginnende luisteraar. Van unieke (wereld)premières tot prachtige concerten, van experimenten en improvisaties tot nieuwe samenwerkingen. De cello blijft je verrassen!

Hanzestad Zutphen
Het Internationaal Cellofestival Zutphen is in 20 jaar tijd verweven met de hanzestad Zutphen. Het intieme karakter van het festival wordt versterkt door de overzichtelijke maat van de stad en de rijke cultuurhistorie. In combinatie met gastvrijheid van de bewoners en ondernemers van de stad voelt de bezoeker zich snel thuis en volledig onderdeel van het festival. Het festival werkt samen met bijzondere locaties in Zutphen. Bekende podiumlocaties staan geprogrammeerd, maar ook verborgen parels in de stad.

Verbinden
Er is volop gelegenheid voor ontmoetingen tussen cellisten, musici, bezoekers en celloliefhebbers. Voor jong én oud. Er is een gratis randprogramma in Dat Bolwerck, ons bruisend festivalhart. Verder zijn er arrangementen met lokale ondernemers en met aanvullende suggesties waardoor de bezoeker zich -gepland of onverwacht- kan onderdompelen in tien dagen muzikale passie in Hanzestad Zutphen.

Thema: ‘Wat zingt er?’

“In alles wat leeft is beweging
Beweging vormt trilling
Trilling vormt geluid als
er ruimte is om te resoneren:
het tussengebied waar de klank ontstaat
die bron en ontvanger verbindt

Muziek speelt zich af in het tussengebied.
Niet alles nemen wij bewust waar
maar hoe beter je luistert
hoe meer je ontvangt en
je verbonden weet met
alles wat er zingt”

Hanneke Verbeek

 

Het Internationaal Cellofestival Zutphen wordt mede mogelijk gemaakt door deze sponsoren en partners.