Wandelconcert

Tijdens deze concert-route ontdek je mooie plekken in de stad. Onderweg staan je drie bijzondere concerten te wachten: van klein en intiem tot een grotere bezetting – ieder met een eigen klank en een ander verhaal.

Je begint je route op de locatie die je op je ticket vindt – en waar we je vroegtijdig nog meer informatie over zullen sturen. Na dit eerste concert wandel je naar de tweede locatie met een nieuw programma. Je vervolgt je route tenslotte naar de derde locatie voor het derde concert. Zo dwaal je tussen de concerten langs de Berkel, door schilderachtig oude steegjes en mooie markten.

Je krijgt een route van ons mee, inclusief de starttijden van het 2e en het 3e concert. Je gaat zelf op pad, zo kun je mooi je eigen tempo bepalen. De starttijden van de concerten staan wel vast – zorg er dus voor dat je tussendoor de tijd in de gaten houdt… Rond 14:00 uur is het laatste concert afgelopen.

Hoe werkt het?

  • Op je ticket staat het adres van je startlocatie – dat is de plek waar jouw route begint: je eerste concert!
  • We sturen je vroegtijdig per mail de route toe, inclusief het adres van je startlocatie, de adressen van de andere 2 locaties én de starttijden van het 2e en 3e concert
  • De 3 locaties liggen op ongeveer een kwartier wandelen van elkaar.
  • Tussen de concerten door heb je ongeveer 30 minuten de tijd voor het volgende concert begint.
  • De startlocaties liggen allemaal in de binnenstad van Zutphen. Kom je met de auto? In de buurt van alle locaties kun je (betaald) parkeren.

Programma

Onderweg kom je langs deze drie concerten. In willekeurige volgorde:

Octet in De Wijngaard

Manuel de Falla El amor brujo voor cello-octet

Musici
Cello Biënnale Band
Larissa Groeneveld, Jeroen den Herder, Sebastiaan Halsema, Timora Rosler
Ensemble CelloWercken
Juan Limón Romero, Hesce Mourits, Irene Cancer Navarro, Clara Aucejo Lafont

Cello en gitaar in de binnenstad

Ernő Dohnányi Ruralia hungarica voor cello en gitaar
Johann Kaspar Mertz compositie voor gitaar solo
Štĕpán Lucký Duo concertante voor cello gitaar
Sulkhan Tsintsadze Chonguri voor cello solo
Atanas Ourkouzounov Bulgarian rock voor cello en gitaar

Musici
Joachim Eijlander – cello
Izhar Elias – gitaar

Piazolla in het Atelier ’t Pakhuys

Astor Piazolla Grand Tango voor cello en piano
Diverse composities van Alfian Adytia, tussen neo-klassiek en traditioneel Indonesische muziek

Musici
Alfian Emir Adytia – cello
Alessandro Soccorsi – piano

Goed om te weten
  • Bij één van de locaties moet je een trap op om de concertruimte te bereiken. Ben je wat minder mobiel en heb je vragen over de toegankelijkheid, laat het weten. We helpen je graag verder.
  • Geen van de locaties heeft een bar, je kunt bij de concerten dus niets te drinken kopen.
  • Bij 2 van de 3 locaties kun je gebruik maken van het toilet

Over de musici

Cello Biënnale Band
Uniek ensemble dat speciaal gevormd is rond de geest van de Amsterdamse Cello Biënnale
Ensemble  CelloWercken
Hecht en professioneel octet van acht jonge, internationale cellisten
Izhar Elias
Met gevoel voor stijl, timing, kleur en diepgang overstijgt hij zijn instrument
Alessandro Soccorsi
Veelzijdige pianist en begeleider, actief in Europa als solist, kamermusicus en docent
Alfian Emir Adytia
Slaat een unieke brug tussen traditionele volksmuziek, Europese klassiek en live-electronics
Joachim Eijlander
Veelzijdig cellist en een terugkerende gast op vele internationale festivals
Cello Biënnale Band

Cello Biënnale Band

De Cello Biënnale Band is een uniek ensemble dat speciaal gevormd is rond de geest van de Amsterdamse Cello Biënnale: vernieuwend, avontuurlijk en diep geworteld in meesterschap. De band bestaat uit vier vooraanstaande Nederlandse cellisten: Larissa Groeneveld, Jeroen den Herder, Sebastiaan Halsema en Timora Rosler – elk met een eigen muzikale signatuur en brede internationale ervaring.

Samen verkennen zij de grenzen van het cello-repertoire, van klassieke tot hedendaagse werken, vaak in verrassende bezettingen en met een energieke, podiumgerichte benadering. De Biënnale Band belichaamt de rijkdom en veelzijdigheid van de cello – met de kracht van een kwartet, de vrijheid van solisten en de flair van een ensemble dat zich niet laat vastpinnen op één stijl.

Ensemble  CelloWercken

Ensemble CelloWercken

Dit internationale octet van acht jonge cellisten – verbonden aan de Cello Academy – heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een hecht en professioneel ensemble.

Hun passie en vakmanschap bracht hen al naar diverse podia, zoals het Internationaal Cellofestival Zutphen en producties met musici zoals Jakob Koranyi en het Kamerorkest van het Noorden.

Samenstelling:
Laurence Gaudreau, Clara Aucejo Lafont, Irene Cancer Navarro, Jertil Oláh, Pedro do Carmo, Juan Limón Romero, Hesce Mourits en Lluïsa Paredes

Izhar Elias

Izhar Elias

Zijn poëtische stijl in combinatie met diepgaand onderzoek maakt Izhar Elias (Nederland) tot een van de meest gevraagde specialisten op het gebied van vroegere muziek, kamermuziek en nieuwe muziek voor gitaar. Hij gaf concerten, lezingen en masterclasses en trad als solist op in concerten met gerenommeerde orkesten in Europa, Rusland, Zuidoost-Azië, Australië en de VS.

Izhar won vele nationale en internationale concoursen en ontving de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die door de Nederlandse overheid aan musici wordt toegekend. Door middel van uitgebreid onderzoek heeft Izhar Elias een muzikale taal weten te reconstrueren uit de renaissance, barok, klassieke en romantische periode, waarbij hij gebruik maakt van originele instrumenten en historische uitvoeringspraktijken.

Izhar Elias bracht meer dan 50 hedendaagse composities in wereldpremière. Daarnaast combineert hij verschillende kunstdisciplines in samenwerkingen met choreografen, experimentele filmmakers en theaterregisseurs. Ook is hij als docent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.

"Met gevoel voor stijl, timing, kleur en diepgang overstijgt hij zijn instrument." Trouw

Alessandro Soccorsi

Alessandro Soccorsi

Alessandro Soccorsi begon op tienjarige leeftijd met pianospelen en studeerde af aan het conservatorium “A. Casella” in zijn geboortestad L'Aquila. Hij vervolgde zijn opleiding bij Konstantin Bogino in Rome en behaalde later zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Naum Grubert.

Als solist en kamermusicus trad Alessandro op tijdens diverse festivals en concertreeksen in Nederland, Italië, Spanje en Griekenland. Hij speelde o.a. op het Muziekzomer Festival, het Liszt Festival, en in het Concertgebouw met het ASKO Ensemble. In 2013 trad hij op als solist met Het Brabants Orkest in het Muziekgebouw Eindhoven.

Naast zijn solowerk is hij een veelgevraagd begeleider en werkte hij samen met musici als Angelo Persichilli, William Bennett en Sergio Azzolini. Hij is actief als pianist bij o.a. EUYO- en NJO-audities en verbonden aan meerdere conservatoria in Nederland en Italië.

Alfian Emir Adytia

Alfian Emir Adytia

Alfian Emir Adytia is een Indonesische cellist, componist en performer, woonachtig in Nederland. Hij voltooide zijn masteropleiding in klassieke cellomuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij afstudeerde met een uitmuntend cijfer van 9,5/10 en een onderscheiding voor originaliteit.

Na zijn studie verdiepte Emir zich in de boeiende wereld van live-elektronics, waarmee hij zijn klankwereld verder uitbreidde. Sinds 2017 bracht hij zes onafhankelijke albums uit, waarin zijn muzikale ontwikkeling en verkenningen van verschillende genres tot uiting komen. Zijn werk is diep geworteld in de Indonesische volksmuziek en de Europese klassieke muziekopleiding — een fusie die een unieke dimensie aan zijn composities toevoegt. Emir’s stukken zijn uitgevoerd op grote podia.

In 2022 ontving hij een eervolle vermelding tijdens de Calefax Composers Competition en een speciale vermelding in de Bartók World Competition for Composition.

Zijn muziek is op uiteenlopende plekken gespeeld: van een bescheiden gemeenschap van jonge cellisten in Yogyakarta tot aan een filmvertoning op het FIVARS-festival in Los Angeles en Montreal.

Joachim Eijlander

Joachim Eijlander

Joachim Eijlander is een veelzijdig Nederlands cellist, bekend om zijn optredens als solist en kamermusicus in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Hij werkte samen met ensembles en musici zoals het Borodin Kwartet, Lisa Larsson, Robert Holl, Randall Scarlata, Inon Barnatan, Karl Leister en Godfried Hoogeveen. Daarnaast werkte hij met componisten als Henri Dutilleux, György Kurtág, Sofia Gubaidulina, Louis Andriessen en Joey Roukens. 

In 2000 richtte hij het Rubens Quartet op, waarmee hij tot 2015 internationaal optrad en prijzen won op concoursen in Oostenrijk en Tsjechië. Het kwartet trad op in zalen zoals het Concertgebouw Amsterdam, Tonhalle Zürich, Berliner Philharmonie en het Rudolphinum Praag. 

Als solist trad Eijlander op met orkesten zoals het Nationaal Symfonieorkest van Oekraïne, het Lviv Filharmonisch Orkest en het Roemeense Staatsfilharmonisch Orkest Tirgu Mures. Hij is een terugkerende gast op internationale festivals, waaronder die in Sitka (Alaska), Prussia Cove (VK), Schleswig-Holstein en Mecklenburg-Vorpommern (Duitsland). 

Zijn discografie omvat opnames van de complete cellosuites van Johann Sebastian Bach (2015), "Sequentia!" met caprices van Joseph dall'Abaco en Alfredo Piatti (2017), en "Dark Fire" (2020), een muzikale reis die het Westen en het Oosten verbindt.