Program

Komende twee jaar in de opbouw naar het Cello Werck Zutphen Festival 2023 hebben wij een veelzijdig programma met unieke optredens. Het eerste weekend van November zullen we van start gaan met de allereerste concerten in opbouw naar het Festival. Wilt u erbij zijn? Bestel hieronder uw tickets: 

Jascha Bordon Fotografie

Komende voorstellingen of concerten: 

Vier met ons de start van het cursusjaar! 

Dat Bolwerck Zutphen, 5 & 6 november, aanvang 20.00
We nodigen u van harte uit voor de openingsconcerten bij de start van ons cursusjaar. En om te vieren dat het cursus seizoen is begonnen.  Op de vrijdag avond is in Dat Bolwerck de premiere van ons nieuwe CelloWercken ensemble. Zaterdagavond krijgen de studenten hun podium vuurdoop met individuele optredens voor Cello en Piano. 

Vrijdag 5 november 20:00:
Premiere Ensemble CelloWercken

Studenten Codarts Rotterdam

  • Een ode aan de grote meesters. Zij speelden niet alleen, maar componeerden ook. Soms met circusachtige capriolen uit om de mogelijkheden van de cello uit te buiten. En de volle toonomvang van het instrument te laten klinken.

Intermezzo met Jeroen den Herder (cello solo) en Hanz Mirck (voordracht).

  • Delen uit het werk van Russische componist Mieczyslaw Weinberg, gelardeerd met voordrachten uit het tekstboek over de vluchtelingen.

Studenten Hogeschool voor de kunsten Utrecht

  • Een optreden geïnspireerd op het mediterraan Zuid-Amerikaanse repertoire. Met onder meer tango en Griekse zang

 

Zaterdag 6 november 20:00: 
Openingsconcert Cello Academie

Eerste resultaten van de nieuwe masterclasses. Studenten brengen op het podium wat ze de afgelopen twee dagen geleerd hebben.

U maakt kennis met een nieuwe lichting studenten uit Griekenland, Roemenië, Taiwan, Portugal, Spanje, IJsland en Nederland. Zij spelen werken voor cello en piano.

U hoort onder andere werken van:

  • Richard Strauss
  • David Popper
  • Robert Schumann

Tijdens beide concerten beleeft u de intieme sfeer van Dat Bolwerck, die zich prachtig lenen voor de diepe klanken van de cello.

Jascha Bordon Fotografie

Zaterdag 20 November om 20:00, spelen violist Shir Victoria Levy en cellist Jeroen den Herder een bijzonder programma voor viool en cello.

Met onder andere ‘The red violin caprices’ van John Corigliano. In het stuk staat het levensverhaal van een viool centraal....
Meer informatie

GEANNULEERD — Cello in de Silo

Wegens slecht weer is het volgende evenement verplaatst naar de lente; Cellokwartet CelloWercken Zutphen Jeroen den Herder, Camelia Ciobanu, Jasper...
Meer informatie

Cellofestival meets IJsselbiënnale

Een verbinding tussen muziek, kunst, natuur, duurzaamheid en maatschappelijke kwesties. Op deze avond kunt u de wereldpremière zien van de...
Meer informatie

Het festival gaat door! 🎉(update 26 juli)

Wij kunnen ons voorstellen dat u twijfels had naar aanleiding van de persconferenties van 9 en 26 juli. Wij willen...
Meer informatie

Online cello koffiemoment

Normaliter geven we als afsluiting van een Cello Monastery een concert in Dat Bolwerck. Dit is helaas nog niet mogelijk...
Meer informatie

Cello Monastery May with special guest Leonid Gorokhov

Also in May - 28, 29, 30 - we welcome a guest teacher of stature, namely Leonid Gorokhov, Professor of...
Meer informatie

Enlist now to our course Cello Monastery

Music is a way of life, a path that requires regular practice, study, and deepening. For ambitious cellists who want...
Meer informatie
{"dots":"false","arrows":"true","autoplay":"true","autoplay_interval":"7000","speed":600,"loop":"true","design":"design-2"}